Hovedretter

Tunbøffer med ærtemos og wasabi-glaze

Hvis du kommer sent hjem fredag aften, men alligevel gerne vil fejre weekend, er denne opskrift ideel. Udseendet er lige så festligt som smagen, og du vil blive overrasket over, hvor nem retten er at trylle frem. Her får du opskriften på tunbøffer med ærtemos og wasabi-glaze

Tunbøffer med ærtemos og wasabi-glaze 

Tid: 15 minutter. Kogetid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 tunbøffer
salt
smør til stegning
1 bundt radiser
25 g friske ærteskud
 
 
ÆRTEPURÉ
800 g frosne ærter
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
 
WASABI-GLAZE
100 g koldt smør
2 spsk. sojasauce
1-2 spsk. wasabipasta
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
 
TILBEHØR
4 dl brune basmatiris
 
PRØV OGSÅ: Tunbøffer med stegte majskolber og avocadosalat
 

Opskrift - sådan laver du tunbøffer med ærtemos og wasabi-glaze

 
1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
2. ÆRTEPURÉ: Kog ærterne i letsaltet vand i et par minutter, og si vandet fra. Tilsæt fløde, salt og peber, og blend det til en grov ærtepuré med en stavblender. Læg låg på gryden, og stil den til side.
 
3. WASABI-GLAZE: Smelt smør sammen med sojasauce, wasabipasta, limeskal og limesaft i en kasserolle, imens du pisker konstant. Lad det boble op, så du får en tyk, karamelagtig glaze. Smag til med wasabi, så din glaze bliver tilpas stærk.
 
4. Dup tunbøfferne tørre med køkkenrulle, og krydr dem godt med salt. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og steg så bøfferne ganske kort – ca. et par minutter på hver side, de må ikke blive helt gennemstegte. Rens radiserne, og skær dem i papirtynde skiver. Fordel ærtepuréen på tallerkener, skær tunbøfferne i skiver, og anret dem ovenpå. Hæld glazen over, og pynt med ærteskud og radiser. Servér straks sammen med ris.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Lun linsesalat med honningbagt feta – få opskriften her

Tirsdag: Kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce – få opskriften her

Onsdag: Jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys – få opskriften her

Torsdag: Lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts – få opskriften her

Læs mere om: