tomatsuppe
Mad

Tomatsuppe med kødboller og perlespelt

22. oktober 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Perlespelt mætter godt og giver masser af fylde til den krydrede tomatsuppe. Her får du opskriften på tomatsuppe med kødboller og perlespelt
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 soltørrede tomater
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. rød balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dl perlespelt

KØDBOLLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. tomatketchup
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med kødboller og perlespelt

1. Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg. Hak de soltørrede tomater groft. Steg løg, hvidløg, soltørrede tomater og chiliflager i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, og kog i nogle minutter. Tilsæt balsamico, sukker, salt og peber, og lad det koge i 5-6 minutter. Hæld bouillon og perlespelt i gryden, og lad det koge i 25 minutter.

2. Kødboller: Rør kød, sennep og ketchup sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Form farsen til små kødboller. Læg kødbollerne i suppen, og lad dem koge med ved middel varme i yderligere 5-6 minutter.

3. Servering: Skyl og nip persillen, og drys den over suppen.

TIP: Suppen er tyk og fyldig. Tilsæt mere bouillon, hvis du foretrækker en mere flydende suppe.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs - Få opskriften her

Tirsdag: Torskefilet med grøn olivenpesto og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her

Læs også