Hovedretter

Tomatsuppe med kødboller og perlespelt

Perlespelt mætter godt og giver masser af fylde til den krydrede tomatsuppe. Her får du opskriften på tomatsuppe med kødboller og perlespelt

Tomatsuppe med kødboller og perlespelt til 4 personer

Tid: 40 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL TOMATSUPPE
1 løg
1 fed hvidløg
2 soltørrede tomater
1 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. rød balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
ca. 7 dl grøntsagsbouillon
2½ dl perlespelt
 
KØDBOLLER
500 g hakket oksekød
1 spsk. grov sennep
1 spsk. tomatketchup
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
½ bundt bredbladet persille
 
 

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med kødboller og perlespelt 

 
1. Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg. Hak de soltørrede tomater groft. Steg løg, hvidløg, soltørrede tomater og chiliflager i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, og kog i nogle minutter. Tilsæt balsamico, sukker, salt og peber, og lad det koge i 5-6 minutter. Hæld bouillon og perlespelt i gryden, og lad det koge i 25 minutter.
 
2. Kødboller: Rør kød, sennep og ketchup sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Form farsen til små kødboller. Læg kødbollerne i suppen, og lad dem koge med ved middel varme i yderligere 5-6 minutter.
 
3. Servering: Skyl og nip persillen, og drys den over suppen.