Hovedretter

Tomatsuppe med kødboller og perlespelt

Perlespelt mætter godt og giver masser af fylde til den krydrede tomatsuppe. Her får du opskriften på tomatsuppe med kødboller og perlespelt

Tomatsuppe med kødboller og perlespelt til 4 personer

Tid: 40 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL TOMATSUPPE
1 løg
1 fed hvidløg
2 soltørrede tomater
1 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. rød balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
ca. 7 dl grøntsagsbouillon
2½ dl perlespelt
 
KØDBOLLER
500 g hakket oksekød
1 spsk. grov sennep
1 spsk. tomatketchup
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
½ bundt bredbladet persille
 
Tomatsuppe er skønt. Og er du bare vil med suppe, så kig her, hvor vi har samlet alle vores suppeopskrifter
 

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med kødboller og perlespelt 

 
1. Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg. Hak de soltørrede tomater groft. Steg løg, hvidløg, soltørrede tomater og chiliflager i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, og kog i nogle minutter. Tilsæt balsamico, sukker, salt og peber, og lad det koge i 5-6 minutter. Hæld bouillon og perlespelt i gryden, og lad det koge i 25 minutter.
 
2. Kødboller: Rør kød, sennep og ketchup sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Form farsen til små kødboller. Læg kødbollerne i suppen, og lad dem koge med ved middel varme i yderligere 5-6 minutter.
 
3. Servering: Skyl og nip persillen, og drys den over suppen.
 
TIP: Suppen er tyk og fyldig. Tilsæt mere bouillon, hvis du foretrækker en mere flydende suppe.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs - Få opskriften her

Tirsdag: Torskefilet med grøn olivenpesto og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med gedeost, squash og tomat - Få opskriften her

Fredag: Bøf med nudelsalat og ristede ris - Få opskriften her