Mad
22. oktober 2015

Tomatsuppe med kødboller og perlespelt

Perlespelt mætter godt og giver masser af fylde til den krydrede tomatsuppe. Her får du opskriften på tomatsuppe med kødboller og perlespelt
Af: Marie Melchior
tomatsuppe

Foto: Line Falck

Perlespelt mætter godt og giver masser af fylde til den krydrede tomatsuppe. Her får du opskriften på tomatsuppe med kødboller og perlespelt
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 soltørrede tomater
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. rød balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dl perlespelt

KØDBOLLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. tomatketchup
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med kødboller og perlespelt

1. Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg. Hak de soltørrede tomater groft. Steg løg, hvidløg, soltørrede tomater og chiliflager i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, og kog i nogle minutter. Tilsæt balsamico, sukker, salt og peber, og lad det koge i 5-6 minutter. Hæld bouillon og perlespelt i gryden, og lad det koge i 25 minutter.

2. Kødboller: Rør kød, sennep og ketchup sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Form farsen til små kødboller. Læg kødbollerne i suppen, og lad dem koge med ved middel varme i yderligere 5-6 minutter.

3. Servering: Skyl og nip persillen, og drys den over suppen.

TIP: Suppen er tyk og fyldig. Tilsæt mere bouillon, hvis du foretrækker en mere flydende suppe.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs - Få opskriften her

Tirsdag: Torskefilet med grøn olivenpesto og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.