Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo
Mad

Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo

2. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lækker mexicansk inspireret aftensmad. De søde kartofler er et særligt godt match til det krydrede køkken. Her får du opskriften på tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

Det skal du bruge

  • 12 små tortillaer

Tacos-fyld

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 modne avocadoer
  • 1 dåse sorte bønner

Chilimayo

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt

Til severing

  • 1 håndfuld frisk koriander

Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo

  1. Tacos-fyld: Tænd ovnen på 200°. Skrub og skær de søde kartofler i både; læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, krydr med salt, og bag dem i 40 minutter, til de er sprøde.
  2. Chilimayo: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
  3. Spidskålssalat: Skyl og snit spidskål fint. Pres limesaften. Knug kålen med limesaft, olie, salt og peber i en skål.
  4. Tacos-fyld, forsat: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i 1 cm tykke skiver. Skyl bønnerne med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af.
  5. Severing: Lun tortillapandekagerne i ovnen eller på en brødrister. Fyld dem med spidskålssalat, kartoffelbåde, avocadoskiver, sorte bønner og chili-mayo.
  6. Pynt med koriander, og servér.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også