Svinekoteletter med polenta og bagte tomater
Hovedretter

Svinekoteletter med polenta og bagte tomater

Koteletterne får ekstra saft og kraft, når du marinerer dem med friske krydderier, balsamico, honning og sennep. Her får du opskriften på svinekoteletter med polenta og bagte tomater

Forberedelsestid: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 svinekoteletter
1 håndfuld frisk rosmarin
2 fed hvidløg
3 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 tsk. salt
friskkværnet peber

BAGTE TOMATER

500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber

POLENTA

250 g majsgryn, f.eks. fra Urtekram
1 l vand
1 dl friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med polenta og bagte tomater 

 
1. Læg svinekoteletterne i en skål. Hak rosmarin fint. Pil og pres hvidløg. Bland rosmarin og hvidløg med balsamicoeddike, olie, sennep, honning, salt og peber i skålen, og vend koteletterne godt rundt i marinaden. Lad dem marinere i mindst 30 minutter – gerne natten over – på køl.
 
2. BAGTE TOMATER: Tænd ovnen på 180°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Dryp balsamico over de bagte tomater, og krydr med salt og peber.
 
3. POLENTA: Hæld majsgryn i kogende saltet vand i en gryde under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet. Rør revet parmesan i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.
 
4. Steg koteletterne på en (grill)pande i et par minutter på hver side, og servér dem med polenta og bagte tomater.