Svampetærte med bacon og timian
Hovedretter

Svampetærte med bacon og timian

Der er spræl og lækker efterårssmag i denne tærte med frisk timian og skovbundens svampe og så lige lidt bacon. Her får du opskriften på svampetærte med bacon og timian

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 rulle butterdej

FYLD

100 g bacon i tern
500 g blandede svampe
2 rødløg
evt. 1 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike

ÆGGEMASSE

3 æg
3 spsk. cremefraiche 18 %
1 spsk. frisk timian
salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

1 bakke blandet salat
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du svampetærte med bacon og timian 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Buk dejkanterne ind over hele vejen rundt, så fyldet ikke kan løbe ud.
 
2. FYLD: Rist bacontern sprøde på en tør pande, og læg dem på fedtsugende papir. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i baconfedtet på panden, til de så småt begynder at tage farve. Tag dem af panden. Pil rødløg, skær dem i tynde både, og steg dem på panden (tilsæt evt. en smule olie). Tilsæt balsamicoeddike, lige inden rødløgene begynder at blive brune, og vend rundt, indtil væsken fordamper. Tag panden af varmen.
 
3. ÆGGEMASSE: Pisk æg, creme-fraiche, finthakket timian, salt og peber sammen, og fordel det i butterdejstærtebunden. Top med svampe, bacontern, og rødløg, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast og kanterne gyldne.
 
4. GRØN SALAT: Skyl salaten, og vend med olie, balsamico, salt og peber. Servér salaten som tilbehør til tærten.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesampaneret rødspætte med mormorslaw – Få opskriften her

Tirsdag: Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefad med polenta og tomater – Få opskriften her

Fredag: Ribeye med sesamkartofler og aïoli – Få opskriften her

 
Læs mere om: