Hovedretter

Spicy tigerrejer med glasnudelsalat

Denne marinadeopskrift har jeg brugt i flere år, og jeg serverer sjældent tigerrejer på andre måder. Her får du opskriften på spicy tigerrejer med glasnudelsalat

Spicy tigerrejer med glasnudelsalat 

Tid: 25 minutter. Marinering: 2-24 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g tigerrejer, optøede
 
 
NUDELSALAT
400 g glasnudler 
200 g edamamebønner (afskallede, fra frost)
1 agurk
1 avocado
 
MARINADE
1 stor spsk. sambal oelek 
5 spsk. olivenolie
4 spsk. fiskesauce
3 fed hvidløg
saft af ½ limefrugt
 
DRESSING
saft af ½ limefrugt 
2 spsk. sesamolie (eller olivenolie)
1 tsk. sojasauce
1 tsk. honning
 
PYNT
1 håndfuld frisk mynte
 
 

Opskrift - sådan laver du spicy tigerrejer med glasnudelsalat 

 
1. MARINADE: Bland alle ingredienserne til marinaden. Kom rejerne i marinaden; rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Lad rejerne marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over. 
 
2. NUDELSALAT: Kog glasnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Skær agurken i lange bånd med en kartoffelskræller. Skær avocadoen i skiver. Bland nudler, edamamebønner, agurk og avocado i en skål. 
 
3. DRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Dryp den over salaten.
 
4. Varm en wok op uden fedtstof. Steg rejerne ved høj varme i nogle minutter, indtil de skifter farve og er gennemstegte, men endelig ikke for længe, for så bliver de seje. Fordel rejerne over salaten, og drys med grofthakket mynte. Servér straks.