Opskrift - sådan laver du speltsalat med bagte pærer og gedeost
1. Kog speltkerner efter pakkens anvisning. Tænd ovnen på 180°. Skyl pærer, fjern kernehuset, og skær dem i både. Pil rødløget, og skær det i både. Bland pærer og rødløg i et ovnfad, og vend med olie, eddike, salt og peber. Bag pærer og rødløg i ovnen i 20 minutter. Læg serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag skinken sprød i ovnen i ca. 7 minutter. Lad speltkernerne afkøle, og anret dem på et stort fad. Skyl og tør salaten, og vend den sammen med speltkernerne. Fordel bagte pærer, rødløg samt små bidder gedeost over salaten. Bræk serranoskinken i mindre stykker, og drys dem over salaten.
2. Dressing: Rør ingredienserne sammen, og dryp dressingen over fadet.
3. Servering: Servér salaten straks med lunet brød til.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat - Få opskriften her
Onsdag: Mørbrad i fad med pikant-sauce - Få opskriften her
Torsdag: Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt - Få opskriften her
Fredag: Fyldt kalkunbryst med græskarfritter - Få opskriften her