Hovedretter
Souvlaki-wraps
Få smagen af ferie i Grækenland med hjem. De souvlaki-marinerede koteletter kan også sættes på spyd og tilberedes på grillen. Her får du opskriften på souvlaki-wraps
Torsdag, 28. september 2017 - 7:08 - af Emma Martiny, Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Souvlaki-wraps
Tid: 30 minutter. Marineringstid: Mindst 30 minutter, gerne natten over
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
4 svinekoteletter
3 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
3 fed hvidløg
1 spsk. tørret mynte
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber
TZATZIKI
1 agurk
salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt
saft af ½ citron
friskkværnet peber
SYLTEDE RØDLØG
1 stort rødløg (eller 2 små)
2 dl æblecidereddike
3 spsk. honning eller sukker
1 tsk. peberkorn
2 laurbærblade
TIL SERVERING
4 arabiske fladbrød (eller tortilla-wraps)
1 håndfuld mynteblade
50 g rucola
Opskrift - sådan laver du souvlaki-wraps
1. Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.
2. Sæt kødet på køl i mindst 30 minutter, gerne natten over.
3. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløgene, og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade. Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger, hvis I ikke spiser det hele med det samme.
4. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med lidt salt, og lad agurken dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
5. Steg kødet på en varm (grill)pande, og servér det med lune fladbrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, tzatziki og syltede rødløg.