Søtunge meunière
Hovedretter

Søtunge meunière

En halv time - så er maden på bordet. Steg fisken i et smørhav for at få den rigtige smag og sprødhed. Her får du opskriften på søtunge meunière

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 søtunger
4 spsk. groft rugmel
salt og peber
150 g smør til stegning
2 skalotteløg
4 spsk. kapers
1 usprøjtet citron

TILBEHØR

700 g nye kartofler

TIL SERVERING

2 spsk. finthakket purløg
2 spsk. finthakket frisk dild
blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du søtunge meunière

 

1. Skrub eller skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter.
 
2. Vend de hele, flåede søtunger i rugmel krydret med salt og peber. Steg dem i rigeligt smør på en pande i 3-4 minutter på hver side. Lad dem hvile på opvarmede tallerkener. Pil løgene, og hak dem fint. Steg dem i smørret på panden sammen med kapers. 
 
3. Smag til med fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft, og fordel smørblandingen over fiskene.
 
4. SERVERING: Top fiskene med finthakkede krydderurter, og servér med kogte kartofler og en grøn salat.