kartoffelpande
Hovedretter

Sød kartoffelpande med spinat

Gør som amerikanerne og inkorporér søde kartofler i din kost. De er fulde af vitaminer og flotte i farven som en solnedgang. Her får du opskriften på en sød kartoffelpande med spinat

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg søde kartofler
1 spsk. smør til stegning
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
250 g frisk spinat
8 æg
125 g frisk mozzarella

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk basilikum
groft brød

Opskrift - sådan laver du sød kartoffelpande med spinat 

1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Kog dem i 7 minutter, til de er netop møre. Smelt smør i en stor, dyb pande, og tilsæt kartoffeltern. Krydr med presset hvidløg, salt og peber, og lad de søde kartofler stege, indtil de er gyldne i kanterne. Skyl og tør spinaten. Vend spinaten rundt med de søde kartofler på panden, indtil spinatbladene falder sammen. Slå æggene ud på panden. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over panderetten. Skru lidt ned for varmen, og lad retten stege stille og roligt, indtil æggehviderne er faste.

2. SERVERING: Pynt retten med basilikum, og servér den direkte fra panden med groft brød til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti – Få opskriften her