Hovedretter

Shakshuka (porcherede æg i tomatsauce)

Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en smagfuld tomatsauce. Det er fremragende hverdagsfastfood og kræver blot et minimum af tid og ingredienser. Her får du opskriften på shakshuka

Shakshuka

Tid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 squash
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. røget paprika
½ spsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
3 dåser hakkede tomater
50 g frisk spinat
4 æg, str. M/L 
50 g feta
1 håndfuld bredbladet persille
groft brød 
 
 
 
PRØV OGSÅ: Skif shakshuka ud med en herlig omgang ærtesuppe med porcherede æg
 

Opskrift - sådan laver du shakshuka

 
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugter og squash, og skær begge dele i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og squash i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til. Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle 4 æg, og læg derefter låg på panden. Lad din shakshuka simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. Smuldr feta over panden, drys med hakket persille, og servér straks med groft brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Aubergine-ruller med ricotta og bulgur – Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-kylling med butterbeans og kartofler – Få opskriften her

Onsdag: Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her