Sesampaneret rødspætte med mormorslaw
Hovedretter

Sesampaneret rødspætte med mormorslaw

Sesamfrø giver rødspættefileterne en anderledes og meget velsmagende panering. Her får du opskriften på sesampaneret rødspætte med mormorslaw

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 rødspættefileter
1 æg
2 dl sesamfrø
1 tsk. salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning

MORMORSLAW

1 spidskål
1 broccoli
1 dl hasselnøddekerner
1 dl tørrede tranebær

FLØDEDRESSING

2 dl piskefløde
saften af 1 citron
1 spsk. honning
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 brød
1 citron

Opskrift - sådan laver du sesampaneret rødspætte med mormorslaw 

 
1. FLØDEDRESSING: Rør alle ingredienser sammen i en skål, og smag til.
 
2. MORMORSLAW: Skyl og snit spidskål i tynde strimler. Skyl og hak broccolibuketterne, og skær stokken i papirtynde skiver. Vend spidskål og broccoli sammen med flødedressingen. Rist hasselnødder på en tør pande, og hak dem meget groft. Vend tranebær og grofthakkede hasselnødder i slaw’en.
 
3, Brug en gaffel og pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland sesamfrø, salt og peber i en anden. Vend først rødspætterne i æg og herefter i sesamblandingen. Steg dem i rigeligt smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne.
 
4, SERVERING: Servér rødspætterne med mormorslaw, groft brød og citron skåret i både.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefad med polenta og tomater – Få opskriften her

Torsdag: Svampetærte med bacon og timian – Få opskriften her

Fredag: Ribeye med sesamkartofler og aïoli – Få opskriften her

 
Læs mere om: