Sesampaneret rødspætte med mormorslaw
Mad

Sesampaneret rødspætte med mormorslaw

11. oktober 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Sesamfrø giver rødspættefileterne en anderledes og meget velsmagende panering. Her får du opskriften på sesampaneret rødspætte med mormorslaw
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 rødspættefileter
  • 1 æg
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

MORMORSLAW

  • 1 spidskål
  • 1 broccoli
  • 1 dl hasselnøddekerner
  • 1 dl tørrede tranebær

FLØDEDRESSING

  • 2 dl piskefløde
  • saften af 1 citron
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 brød
  • 1 citron

Opskrift - sådan laver du sesampaneret rødspætte med mormorslaw

  1. FLØDEDRESSING: Rør alle ingredienser sammen i en skål, og smag til.
  2. MORMORSLAW: Skyl og snit spidskål i tynde strimler. Skyl og hak broccolibuketterne, og skær stokken i papirtynde skiver. Vend spidskål og broccoli sammen med flødedressingen.
  3. Rist hasselnødder på en tør pande, og hak dem meget groft. Vend tranebær og grofthakkede hasselnødder i slaw’en.
  4. Brug en gaffel og pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland sesamfrø, salt og peber i en anden. Vend først rødspætterne i æg og herefter i sesamblandingen.
  5. Steg dem i rigeligt smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne.
  6. SERVERING: Servér rødspætterne med mormorslaw, groft brød og citron skåret i både.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også