Hovedretter

Røget nytårstorsk

Skøn og anderledes nytårstorsk røget i te, rørsukker og ris med honning-dijoncreme

Røget nytårstorsk
 

Det skal du bruge til 4 personer

600 gram torskefilet med uden ben
Havsalt
½ lime

Olsens røgblanding:
3 spsk. Rørsukker
3 spsk. Rå ris
6 spsk. Teblade

Fjern evt. ben fra torsken, læg den i et fad i nogenlunde samme størrelse som torsken selv, og dæk med ½ - 1 cm havsalt. Derefter stilles den i køleskab i min. 4 timer. Fisken kan også saltes dagen i forvejen.

Skyl nu saltet af torsken og dup den evt. tør med køkkenrulle. Bland ingredienserne til Olsens røgblanding og kom det i en gryde. Læg en rist over med torsken på og tænd for gryden. Ryg torsken i 15 - 20 minutter.

Server med lidt ristet bacon, smilende æg, senneps creme og lidt frisk hakket dild.

Til smilende æg, koges ægget i ca. 6 minutter.

Honning-dijon creme:
2 dl Milda Cremefine til piskning
1 spsk. Dijon honningsennep, fx. Maille

Pisk Milda Cremefine let og kom 1 spiseskefuld sennep i, bland det godt og lad det evt. trække ½-1 time inden servering.

 

Opskriften er blevet udviklet af Den Skaldede Kok, Carsten Olsen, som har arbejdet med og testet Mildas nyeste produkter, som bl.a. består af Milda Cremefine og fedtstoffer med Omega 3 & 6 - samt vitaminerne A, D og E. Produkter, som alle er meget velegnede til både bagning og madlavning.
 

Læs mere om: