Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk
Mad

Ristaffel med kylling og kokosmælk

27. december 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Tilbered en lækker ristaffel i fad, og servér toppingen i små skåle ved siden af, så alle kan hapse, hvad de bedst kan lide. Her får du opskriften på ristaffel-fad med kylling og kokosmælk
45 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling, gerne parteret
  • 500 g søde kartofler
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 spsk. karrypulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl ris
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk

TOPPING

  • 2 bananer
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl ristede kokosflager
  • 1 dl mangochutney

Opskrift - sådan laver du ristaffel-fad med kylling og kokosmælk

  1. Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke allerede er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern. Vend løg, hvidløg og søde kartofler sammen med olie, karry, salt og peber, og fordel det i et stort ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til løgene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, drys risene over, og hæld bouillon og kokosmælk i fadet. Rør rundt. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og læg dem øverst i fadet. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingestykkerne er gennemstegte og risene møre.
  2. TOPPING: Skræl bananer, og skær dem i skiver. Skyl og hak persille. Anret bananer, persille, rosiner, kokosflager og mangochutney i små skåle, og sæt dem på bordet sammen med ristaffel-fadet.

TIP: Du kan sagtens bruge kyllingeover- eller underlår i stedet for en hel, parteret kylling.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også