Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk
Hovedretter

Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk

Tilbered en lækker ristaffel i fad, og servér toppingen i små skåle ved siden af, så alle kan hapse, hvad de bedst kan lide. Her får du opskriften på ristaffel-fad med kylling og kokosmælk

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling, gerne parteret
500 g søde kartofler
2 løg
3 fed hvidløg
olivenolie
1 spsk. karrypulver
salt og friskkværnet peber
4 dl ris
½ l hønsebouillon
1 dåse kokosmælk

TOPPING

2 bananer
1 håndfuld bredbladet persille
1 dl rosiner
1 dl ristede kokosflager
1 dl mangochutney

Opskrift - sådan laver du ristaffel-fad med kylling og kokosmælk 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke allerede er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern. Vend løg, hvidløg og søde kartofler sammen med olie, karry, salt og peber, og fordel det i et stort ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til løgene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, drys risene over, og hæld bouillon og kokosmælk i fadet. Rør rundt. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og læg dem øverst i fadet. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingestykkerne er gennemstegte og risene møre.
 
2. TOPPING: Skræl bananer, og skær dem i skiver. Skyl og hak persille. Anret bananer, persille, rosiner, kokosflager og mangochutney i små skåle, og sæt dem på bordet sammen med ristaffel-fadet.
 
TIP: Du kan sagtens  bruge kyllingeover- eller underlår i stedet for en hel, parteret kylling.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner – Få opskriften her

Tirsdag: Toast af søde kartofler med svampe og æg – Få opskriften her

Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef – Få opskriften her