Hovedretter

Quiche lorraine med avocadosalat

Quiche lorraine er en skøn fransk tærte og har du lidt tilovers kan du spise det til frokost dagen efter! Her får du opskriften på quiche lorraine med avocadosalat

Quiche lorraine med avocadosalat til 4 personer

Tid: 25 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter
 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL QUICHE LORRAINE
200 g hvedemel
1 spsk. tørret oregano
50 g friskrevet parmesan
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 tærteform, Ø 24 cm
lidt smør til formen
 
FYLD
4 æg
½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
100 g parmaskinke
100 g emmentaler
 
AVOCADOSALAT
50 g pinjekerner
200 g rødkål
2 julesalater
2 appelsiner
2 avocadoer
1 bundt purløg
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
 

Opskrift - sådan laver du quiche lorraine med avocadosalat 

 
1. Bland mel, oregano og parmesan i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud. Læg den i en smurt tærteform.
 
2. Fyld: Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen over tærtebunden i formen. Drys med skinke og revet ost. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter.
 
3. Avocadosalat: Rist pinjekerner på en tør pande. Snit rødkål og julesalater fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Vend rødkål og julesalater sammen med appelsinfileter, avocado og klippet purløg. Vend olie, salt og peber i salaten, og drys med pinjekerner. Servér som tilbehør til quichen.

TIP: Brug evt. en færdig tærtedej til quiche lorraine fra køledisken i supermarkedet.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag:  Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Spicy frikadeller og rødbedesalat - Få opskriften her

Fredag: Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter - Få opskriften her