quesadillas
Hovedretter

Quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat

Quesadillas er grillede tortillaer med fyld, og de smager så godt, at de giver fastfood-associationer – samtidig med at de udgør et godt og nærende hverdagsmåltid. Her får du opskriften på quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat

Quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat 

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
6-8 tortillapandekager
olivenolie til stegning
150 g friskrevet cheddar
 
 
SORT BØNNEMOS
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
til stegning
2 dåser sorte bønner
2 dl hønsebouillon
saft af ½ limefrugt
1 dl rød salsa fra glas (f.eks. Tex Mex fra Santa Maria)
salt og friskkværnet peber
 
MEXI-KYLLING
500 g kyllingebrystfilet
½ spsk. røget paprika
½ spsk. tørret oregano
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie til stegning
 
SALAT MED RISTEDE MAJS
200 g frosne majs 
3 spsk. olivenolie (til stegning og til salat)
1 hovedsalat
saft af ½ limefrugt
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Salat med gedeost-quesadillas
 

Opskrift - sådan laver du  quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat 

 
1. SORT BØNNEMOS: Pil og hak løg og hvidløg. Steg begge dele i olie i en gryde. Tilsæt drænede sorte bønner, og bouillon, og bring det i kog. Tilsæt limesaft og salsa. Tag gryden af varmen, og blend det til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber; sæt gryden på blusset igen, og lad mosen simre under låg.
 
2. MEXI-KYLLING: Skær kyllingebrystfileterne i skiver, og kom dem i en skål. Tilsæt alle krydderierne, og vend det rundt. Steg kyllingekødet i olie på en pande, og hak det derefter groft på et skærebræt.
 
3. SALAT MED RISTEDE MAJS: Hæld kogende vand over majsene, så de hurtigt tør op. Rist dem gyldne i 1 spsk. olie på en pande. Pluk salatbladene, og læg dem i en skål. Drys ristede majs over. Dryp limesaft og 2 spsk. olivenolie over, og krydr salaten med salt og peber.
 
4. Opvarm en smule olie på en pande. Læg den første tortilla på, og fordel bønnemos, mexi-kylling og cheddar over. Læg en tortilla over, og lad det stege, indtil den nederste tortillapandekage er gylden, og osten begynder at smelte. Vend din quesadilla, og steg den færdig på den anden side. Gentag med de næste quesadillas, og skær dem i trekanter inden servering. Servér med salat.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummusskåle med auberginebåde og sprøde kikærter – få opskriften her

Tirsdag: Fladbrøds-kartoffel-pizza med ricotta og serrano – få opskriften her

Onsdag: Poké-sushi-skål – få opskriften her

Fredag: Farverig nudel-wok med thai-marineret oksebøf – få opskriften her