Mad
18. oktober 2018

Polenta med ristede svampe og chorizo

Polenta med salt chorizo, bløde svampe og knasende mandler skaber en efterårssymfoni af sanseindtryk. Få opskriften på polenta med ristede svampe og chorizo her
Af: Emma Martiny
Polenta med ristede svampe og chorizo

Foto: Winnie Methmann

Polenta med salt chorizo, bløde svampe og knasende mandler skaber en efterårssymfoni af sanseindtryk. Få opskriften på polenta med ristede svampe og chorizo her
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge til polenta:

  • 250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
  • 1 knsp. salt
  • 1¼ l kogende vand
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Svampe-mandel-topping

  • 50 g mandler
  • 200 g tørret chorizo
  • 500 g blandede svampe

Til servering

  • 25 g parmesan
  • frisk oregano
Annonce

Polenta med ristede svampe og chorizo

  1. Polenta: Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand under omrøring.
  2. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet.
  3. Rør parmesan i, og smag til med salt og peber.
  4. Topping: Rist mandler på en tør pande. Hak dem groft, og stil til side.
  5. Skær chorizo i skiver, og steg dem sprøde på en stor pande.
  6. Rens svampe, og skær dem i grove skiver. Tilsæt svampe, når chorizoskiverne begynder at tage farve.
  7. Lad det stege sammen, til svampene er gyldne.
  8. Servering: Fordel svampe og chorizo over polentagrøden.
  9. Top med mandler, flager af parmesan og frisk oregano.

TIP: Udskift evt. polenta med kartoffel- eller rodfrugtmos.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.