Polenta med ristede svampe og chorizo
Hovedretter

Polenta med ristede svampe og chorizo

Salt chorizo, bløde svampe og knasende mandler skaber en efterårssymfoni af sanseindtryk. Her får du opskriften på polenta med ristede svampe og chorizo

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
1 knsp. salt
1¼ l kogende vand
1 dl friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber

SVAMPE-MANDEL-TOPPING

50 g mandler
200 g tørret chorizo
500 g blandede svampe

TIL SERVERING

25 g parmesan
frisk oregano

Opskrift - sådan laver du polenta med ristede svampe og chorizo 

 

1. POLENTA: Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør parmesan i, og smag til med salt og peber.
 
2. SVAMPE-MANDEL-TOPPING: Rist mandler på en tør pande. Hak dem groft, og stil til side. Skær chorizo i skiver, og steg dem sprøde på en stor pande. Rens svampe, og skær dem i grove skiver. Tilsæt svampe, når chorizoskiverne begynder at tage farve. Lad det stege sammen, til svampene er gyldne.
 
3. SERVERING: Fordel svampe og chorizo over polentagrøden. Top med mandler, flager af parmesan og frisk oregano.
 
TIP: Udskift evt. polenta med kartoffel- eller rodfrugtmos.