pizza
Hovedretter

Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta

Erstat den klassiske tomatsauce med en pink variant lavet med friske rødbeder. Her får du opskriften på pizza med rødbede, sprød grønkål og feta

Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta 

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
20 g gær
4 dl lunkent vand 
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
ca. 650 g hvedemel, tipo 00
1 spsk. olivenolie til pensling
 
 
RØDBEDESAUCE
4 rødbeder, ca. 600 g
3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 håndfuld frisk basilikum
salt og friskkværnet peber
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TOPPING
4 grønkålsstilke
2 tsk. olivenolie
100 g feta
100 g valnødder
200 g stærk pølse, f.eks. Merguez
 
PRØV OGSÅ: Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse
 

Opskrift - sådan laver du pizza med rødbede, sprød grønkål og feta 

1. Tænd ovnen på 250°. Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker, 1 spsk. olie og derefter melet gradvist, til du kan begynde at ælte pizzadejen. Ælt videre på et melstrøet bord, til dejen er smidig og spændstig. Pensl med 1 spsk. olie, og lad den hæve i skålen i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
 
2. RØDBEDESAUCE: Kog rødbederne hele og med skræl i cirka 30 minutter, til de er helt møre. Afkøl let, og smut så skrællen af dem. Blend rødbeder, pillede hvidløgsfed, olie, balsamico og basilikum i en blender eller foodprocessor til en glat sauce. Krydr med salt og peber.
 
3. Rul pizzadejen ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på en meldrysset bord. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir, og smør dem med rødbedesauce.
 
4. TOPPING: Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Vend dem i olie, og fordel dem over pizzaerne. Fordel smuldret feta, valnødder og små stykker pølse over pizzaerne. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til bunden er sprød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her

Onsdag: Marokkansk grøntsagsgryde - Få opskriften her

Torsdag: Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw - Få opskriften her

Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her