Mad
14. december 2017Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Krydrede frikadeller smager herligt og går fantastisk til frisk slaw. Her får du opskriften på julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Tid: 40 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kalve- og svinekød 1 løg 1 æg 1 dl finvalsede havregryn 1 dl mælk 1 tsk. revet muskatnød ½ tsk. allehånde ½ tsk. stødt ingefær salt og friskkværnet peber smør til stegning TILBEHØR 500 g små kartofler
FENNIKELSLAW 2 fennikler ½ hvidkål 2 usprøjtede appelsiner 3 spsk. olivenolie saft af ½ citron 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber 50 g mandler PRØV OGSÅ: Lakse-frikadeller med estragon
Opskrift - sådan laver du julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med løg, æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter. 2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre. 3. FENNIKELSLAW: Rens og snit fennikler og hvidkål. Rør fintrevet appelsinskal sammen med olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen sammen med fennikel og hvidkål. Skær appelsinkødet i mindre stykker, og bland det i salaten. Rist og hak mandlerne, og drys dem over salaten. 4. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og fennikelslaw.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta - Få opskriften her
Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her
Onsdag: Marokkansk grøntsagsgryde - Få opskriften her
Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her