pasta
Hovedretter

Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano

Der er ingen grund til at købe en dyr balsamicoglace, når du kan lave den selv på ingen tid. Her får du opskriften på pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano

Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g pastasløjfer (farfalle) 
150 g serranoskinke
2 spsk. olivenolie
300 g jordbær
50 g rucola
250 g mozzarellakugler
1 lille rødløg
½ bundt basilikum
salt og friskkværnet peber
 
 
BALSAMICOGLACE
2 dl balsamicoeddike
 
PRØV OGSÅ: Pasta carbonara
 

Opskrift - sådan laver du pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano 

 
1. BALSAMICOGLACE: Kog balsamicoeddiken i en lille gryde, indtil halvdelen af væsken er fordampet. Hæld den på et skoldet syltetøjsglas, og opbevar glacen i køleskabet. 
 
2. Kog pastasløjferne efter pakkens anvisning, og skyl dem i koldt vand. Tænd ovnen på 175°, og fordel serranoskiverne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 5 minutter, indtil skinken er sprød. Vend pasta med olie i en skål. Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver.
 
3. Skyl og tør rucola. Bland jordbær, rucola og mozzarellakugler i pastaen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bland dem i salaten sammen med basilikumblade, salt og peber. Anret salaten på et fad, og knæk den sprøde skinke ud over. Dryp med balsamicoglace, og servér. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøn karrygryde med kylling og asparges – Få opskriften her

Tirsdag: Middelhavssalat med butterbean-dip – Få opskriften her

Onsdag: Lammespyd med fetadip og bagt fennikel – Få opskriften her

Fredag: Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat – Få opskriften her