Hovedretter

Paneer curry

Paneer er grillost, der bruges i mange indiske retter. Den er svær at få fingre i i Danmark, men heldigvis er den utrolig nem at lave selv. Og er der noget mere blæret end at lave sin egen ost? Jeg tror det ikke! Her får du opskriften på paneer curry

Paneer curry 

Tid: 50 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 l sødmælk
2½ dl græsk yoghurt 10 %
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør til stegning
 
 
CURRY
2 løg
3 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 spsk. smør til stegning
3 tsk. rød karrypasta
3 tsk. karry
3 tsk. garam masala
(indisk krydderiblanding, f.eks. fra Santa Maria)
salt og friskkværnet peber 
1 bundt koriander
1 aubergine
1 dåse kokosmælk
2 dl græsk yoghurt 10 %
140 g tomatpuré 
saft af 1 limefrugt
 
TIL SERVERING
1 håndfuld
cashewnødder
100 g feldsalat
naanbrød
 
 

Opskrift - sådan laver du paneer curry 

 
1. Varm mælken op til lige under kogepunktet i en gryde. Tilsæt yoghurten, lidt efter lidt, imens du rører med en grydeske. Mælken vil begynde at skille, så du får en grynet ostemasse og valle. Placér en stor sigte i en skål, og bred et osteklæde eller et viskestykke ud i sigten. Hæld grydens indhold gennem klædet, så vallen samles i skålen. Lad det gerne stå lidt, så ostemassen kan køle af, og du ikke brænder dig. Saml klædet omkring ostemassen, og klem væden ud, så du får en fast ost. Placér osten i klædet på et skærebræt, og læg noget tungt (f.eks. en gryde eller endnu et skærebræt) ovenpå. Lad det stå i 5 minutter, så den sidste væde presses fra osten. Skær derefter din paneerost i tern. Kværn salt og peber over, og steg paneerternene i smør på en pande, indtil de er sprøde og gyldne. Stil dem til side, imens du laver saucen.
 
2. CURRY: Pil og hak løg. Riv hvidløg og ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en stor gryde. Tilsæt karrypasta, karry, garam masala, salt og peber. Skil korianderbladene fra stilkene, og gem bladene til pynt. Hak stilkene groft, og tilsæt dem. Skyl auberginen, og skær den i tern. Steg dem i gryden, indtil de begynder at blive bløde. Hæld kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad retten simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og en smule limesaft. Tilsæt de stegte paneertern, og vend rundt. Rist cashewnødderne på en tør pande.
 
3. Skyl og tør feldsalat. Lun naanbrød efter anvisningen. Drys retten med ristede cashewnødder og korianderblade, og servér med salatblade og brød.