Hovedretter

Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter

Frisk fisk og nye kartofler er et sandt sommerhit. Her får du opskriften på ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter

Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
ca. 1 kg lakseside eller laksefilet med skind
1 bundt kørvel
1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
SOMMERKARTOFLER
500 g nye små kartofler
1 bundt radiser
200 friskbælgede ærter
 
VINAIGRETTE
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. vineddike
5 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
 

Opskrift - sådan laver du ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad. Hak kørvel groft, og gem lidt til pynt. Fordel kørvel over laksen. Skyl og skær citronen i tynde skiver, og læg dem oven på fisken. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.
 
2. SOMMERKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Bland kogte kartofler, radiser og friskbælgede ærter.
 
3. VINAIGRETTE: Rør sennep med vineddike. Rør olien i lidt efter lidt, til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over kartoffelsalaten, og servér sammen med laksen.