Hovedretter

Ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner

Æggekage er en supernem og budgetvenlig hverdagsklassiker. Fyld den med grøntsager, og servér med rugbrød – mums! Her får du opskriften på ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
400 g brune champignoner
100 g frisk spinat
15 g smør til stegning
1 håndfuld bredbladet persille
7 æg
1½ dl piskefløde
25 g parmesan
1 tsk. tørret timian
Salt og peber

TIL SERVERING

8 skiver rugbrød

Opskrift - sådan laver du ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner 

 
1. Pil løg, og skær det i tynde skiver. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Skyl og afdryp spinaten. Steg løg og champignoner i smør på en pande, til de er gyldne. Tilsæt spinat, og vend rundt, til bladene lige akkurat falder sammen. Tænd ovnen på 200°. Fordel svampe-spinat-blandingen i bunden af et smurt ovnfad. Skyl og hak persille, og tag lidt fra til pynt. Pisk æg, fløde og fintrevet parmesan sammen i en skål, og vend den hakkede persille i. Krydr æggeblandingen med timian, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne i fadet. Bag æggekagen i 20 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
 
2. Servering: Drys det sidste persille over æggekagen, og servér den lun med godt rugbrød til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Citronpasta med ærter og bacon - Få opskriften her

Tirsdag: Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel - Få opskriften her

Onsdag: Koteletter og smørstegt selleri med belugalinser - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos - Få opskriften her