oksemørbrad
Hovedretter

Oksemørbrad med polenta og tomatkompot

Denne opskrift er lige i øjet, hvis du vil forkæle familien med en festlig fredagsmenu. Her får du opskriften på oksemørbrad med polenta og tomatkompot

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 oksemørbrad, ca. 800 g
salt og friskkværnet peber
smør til stegning

TOMATKOMPOT

2 rødløg
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie til stegning
2 spsk. ahornsirup
500 g blommetomater
1 dl balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber

POLENTA

1¼ l vand
250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
100 g parmesan
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

50 g mandler
frisk timian

Opskrift - sådan laver du oksemørbrad med polenta og tomatkompot 

1. TOMATKOMPOT: Pil løg, og skær dem i helt tynde skiver. Pluk timianbladene. Steg løgskiver og timianblade i olie i en lille gryde, til løgene begynder at blive gyldne. Tilsæt ahornsirup, og rør rundt. Skyl tomaterne, skær dem i mindre tern, og hæld dem i gryden. Tilsæt balsamico, salt og peber, og lad kompotten koge ind, indtil væsken er næsten fordampet. Lad tomatkompotten køle af indtil servering.
 
2. Tænd ovnen på 200°. Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande. Steg mørbraden færdig i ovnen i 20 minutter. Lad den hvile i 10 minutter.
POLENTA: Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt salt. Hæld majsgryn i det kogende vand under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden er cremet. Riv parmesan, og rør den i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.
 
3. SERVERING: Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Servér tykke skiver af oksemørbrad sammen med polenta og tomatkompot, og drys med mandler og frisk timian.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo – Få opskriften her

Tirsdag: Quinoa-pande med asparges og spejlæg – Få opskriften her

Onsdag: Falafelburger med tahindressing – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelpizza med bagte radiser – Få opskriften her