Hovedretter

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler

I denne uge har vi skruet lidt op på madbudgettet og lavet 5 hverdagsretter med fine fornemmelser. Her får du opskriften på okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler til 4 personer

En klassisk servering piftet op med en skarp smag af peberrod og fennikel.
 
DET SKAL DU BRUGE
 
OKSECULOTTE
1 okseculotte, 700-800 g
salt og friskkværnet peber
 
PEBERRODSKARTOFLER
500 g små kartofler
2 skalotteløg
5 spsk. cremefraiche 9 %
5 cm peberrod
2 spsk. finthakket dild
 
FENNIKEL-TOMAT-SALAT
1 fennikel
3 blommetomater
4 spsk. grofthakket 
persille
 
DRESSING
1 tsk. rørsukker
3 spsk. olivenolie
saft og skal af ½ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler

 
Oksecoulotte: Fjern sener fra culotten. Rids fedtkanten, og krydr med salt og peber. Steg okseculotte med fedtkanten nedad på en tør, hed pande, til den er sprød og mørk gylden. Læg den på en bagerist, og steg den færdig i en 170° varm ovn i 25-35 minutter. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter.
 
Peberrodskartofler: Skrub eller skræl kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Pil og hak skalotteløg fint. Vend kartofler, løg, fraiche og friskrevet peberrod sammen i en skål. Drys med hakket dild.
 
Fennikel-tomat-salat: Rens fenniklen; skær bund og top af, og skær fenniklen i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand, så de bliver helt sprøde, og lad dem herefter dryppe af. Skyl tomaterne, og skær dem i grove stykker. Bland dem med fennikel og persille.
 
Dressing: Rør sukker sammen med olie, citronsaft og fintrevet citronskal. Smag til med salt og peber, og vend dressingen i salaten.
 
Skær okseculotte i tynde skiver, og servér med lune peberrodskartofler og fennikel-tomat-salat.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat – Få opskriften her

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie – Få opskriften her

Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler – Få opskriften her