bøf
Mad

Oksebøffer med syrlig kålsalat

1. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
I denne uge skruer vi op for det sunde med masser af grøntsager i hverdagsmaden. Her får du opskriften på oksebøffer med syrlig kålsalat
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 oksebøffer, f.eks. entrecote
  • salt og friskkværnet peber

SYRLIG KÅLSALAT

  • 1 spidskål
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 appelsin
  • salt og friskkværnet peber
  • sorte sesamfrø
  • frisk koriander

Hvis du sørger for at spise rigeligt med grønt, er andet tilbehør overflødigt. Du kan dog evt. servere en bid brød til denne ret.

1. Steg bøfferne på en varm pande med fedtkanten nedad, til den er gylden. Læg bøfferne ned på panden, og steg dem i 3 minutter på hver side. Tag dem fra varmen. Krydr med salt og peber.

Lad dem hvile i 3 minutter, og skær dem herefter i skiver.

2. Syrlig kålsalat: Snit spids-kålen helt fint. Skyl den i en sigte, og lad den dryppe godt af. Læg den i en skål, og hæld sesamolie over. Bland godt. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Skær skrællen af appelsinen, og skær den herefter i pæne fileter uden hinder. Gem den saft, som drypper fra appelsinen. Vend peberfrugt og appelsinfileter med spidskålen. Dryp med appelsinsaften, og krydr med salt og peber. Drys med sesamfrø og plukket koriander, og servér som tilbehør til bøffen.

Læs også