Nudler med krydret oksekød og peanuts
Hovedretter

Nudler med krydret oksekød og peanuts

Lav en krydret og cremet sauce med hakket oksekød og peanuts. Den smager skønt til nudler, men kan også serveres med ris. Her får du opskriften på nudler med krydret oksekød og peanuts

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket oksekød
200 g edamamebønner (uden bælg, fra frost)
1 broccoli
4 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
1 spsk. olie til stegning
½-1 spsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk
4 spsk. peanutbutter
2-4 spsk. fiskesauce
saft af ½-1 limefrugt

TIL SERVERING

300 g fuldkornsægnudler eller sobanudler
3 forårsløg
1 håndfuld saltede peanuts
frisk koriander

Opskrift - sådan laver du nudler med krydret oksekød og peanuts 

 
1. Tag kødet ud af køleskabet. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Skyl broccolien, del den i små buketter, og skær stokken i tynde stave. Pil hvidløg. Riv hvidløg og ingefær, og steg det i olie på en pande sammen med karrypasta – justér mængden af karrypasta, alt efter hvor stærk du ønsker retten. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt. Tilsæt broccoli, og lad det stege med et par minutter. Hæld kokosmælk og peanutbutter på panden, og rør saucen sammen. Smag til med fiskesauce og limesaft, og tilsæt afdryppede edamamebønner.
 
2. SERVERING: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen. Vend dem i oksekødssaucen, og top med fintsnittede forårsløg, hakkede peanuts og plukket koriander. Servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med ristet rosenkålssalat – Få opskriften her

Onsdag: Tyrkisk lamacun-pizza – Få opskriften her

Torsdag: Luksus-biksemad med lynsyltet rødbede og rødløg – Få opskriften her

Fredag: Tikka masala med aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her

 
Læs mere om: