Hovedretter

Musaka med grøntsager

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter med æg. Her får du opskriften på musaka med grøntsager

Musaka med grøntsager til 4 personer

Tid: 50 min. Ovntid: 35-45 min.
 
Her lægges krydret hakket kød sammen med stegte grøntsager. Ostesaucen, som skal på toppen, er rørt med æg for at gøre saucen fastere, når den bages.
 
INGREDIENSER
1 squash
1 aubergine
olie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 løg
2 fed hvidløg
500 g hakket oksekød 6-10 %
1½ spsk. olie
1½ dl rød- eller hvidvin
2 tsk. tørret oregano
1 dåse hakkede flåede tomater
150 g revet mozzarellaost
3 spsk. friskrevet parmesanost
 
OSTESAUCE
4-5 dl mornaysauce 12 %
2 æg
 
STEGTE TOMATER
250 g cherrytomater 
på stilk
olie til stegning
blandet grøn salat
 

Opskrift - sådan laver du musaka med grøntsager

 
1. Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Pensl med olie, og steg dem på en pande i 2 minutter på hver side. Tag dem af, og drys med salt og peber. Pil og hak løg og hvidløg. Svits kød, løg og hvidløg i lidt olie. Hæld vinen over, og kog det næsten væk. Krydr med salt, peber og oregano, og tilsæt flåede tomater. Lad det simre uden låg i 20-30 minutter. Smør et ovnfast fad, og læg aubergineskiverne i bunden. Fordel kødsaucen ovenpå, og drys med revet mozzarella. Læg squashskiver øverst.
 
2. Ostesauce: Rør mornaysauce og æg sammen, og hæld det over retten i fadet. Prik med en gaffel, så saucen trænger lidt ned. Bag musakaen i en 200° varm ovn i 35-45 minutter, til saucen er let stivnet. Drys med parmesan efter ca. 20 minutter. Lad gerne musakaen hvile i 20 minutter, inden den spises.
 
3. Stegte tomater: Steg cherrytomater på stilk på en meget varm pande i lidt olie. Servér som tilbehør til musakaen med salat til.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tortilla med chorizo og peberfrugt - Få opskriften her

Græsk lammegryde med spinat og citronsauce - Få opskriften her

Rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg - Få opskriften her

Bondesalat med ægge-parmesan-dressing - Få opskriften her