Anders Schønnemann
Hovedretter

Moules frites med aïoli og salat

Ugens fredagsopskrift er moules frites med aïoli og salat. Få opskriften her

Sommerens skønneste fastfood! Køb en ordentlig aïoli, eller brug opskriften her

Moules frites med aïoli og salat til 2 personer (25 min)

INGREDIENSER
4 bagekartofler
rigelig olie til fritering
flagesalt

MUSLINGER
1 kg blåmuslinger
1 bananskalotteløg,
finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
1 lille fennikel i mundrette stykker
lidt olie til stegning
2 dl hvidvin
1 dl vand
1 håndfuld bredbladet
persille, hakket

TILBEHØR
god aïoli
salat

Opskrift - sådan laver du moules frites med aïoli og salat

1. Skær kartoflerne i grove både, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time. Skift vandet 3-4 gange undervejs. Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien, og steg kartoflerne ad flere omgange i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Lad dem køle af, og steg dem derefter igen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

2. Rens imens muslingerne. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor, varm gryde. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Kom hvidvin og vand på, og sæt et tætsluttende låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig – ryst gryden undervejs. Tilsæt persille, og servér muslingerne brandvarme med fritter, aïoli og salat. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

TIP: Nem snyde-aïoli kan laves af lidt god mayo, revet hvidløg, salt og en smule eddike.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Omelet med parmaskinke og tomat-topping - Få opskriften her

TIRSDAG: Thailandsk salat med oksekød - Få opskriften her

ONSDAG: Løgtærte med blå ost - Få opskriften her

TORSDAG: Tom ka suppe med kylling og tomater - Få opskriften her