Hovedretter

Mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler

Forkæl dig selv med et rigtigt smovsemåltid, hvor mør bøf, sprøde kartofler og cremet sauce er midtpunktet på tallerkenen. Her får du opskriften på mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 bøffer af oksemørbrad
salt og friskkværnet peber
smør til stegning

HASSELBACKKARTOFLER

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld frisk rosmarin
50 g parmesan

SVAMPESAUCE

1 løg
2 fed hvidløg
500 g blandede svampe
smør til stegning
2½ dl piskefløde
1 dl hønsebouillon
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

50 g rucola

Opskrift  sådan laver du mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler 

 
 
1. HASSELBACKKARTOFLER: Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 30 minutter. Hak rosmarin fint, og riv parmesan fint. Drys rosmarin og parmesan over kartoflerne, og bag dem i ovnen i yderligere ca. 10 minutter, til de er møre og gyldne.
 
2. SVAMPESAUCE: Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Rens svampe, og skær i skiver. Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene er gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og smag til med salt og peber. Lad saucen simre svagt, mens du steger bøfferne.
 
3. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor røde du ønsker dem.
 
4. SERVERING: Anret tallerkener med bøf, hasselbackkartofler, svampesauce og skyllet rucola.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble – Få opskriften her

Tirsdag: Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Fajita-kyllinge-skål – Få opskriften her