mexicanske pandekager
Hovedretter

Mexicanske majspandekager med kylling

Så er der pandekager! Og i dag er det af den salte slags med velkrydret fyld. Her får du opskriften på mexicanske majspandekager med kylling

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g kyllingeinderfilet
½ spsk. røget paprika
½ tsk. tørret oregano
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
100 g cheddar

MAJSPANDEKAGER

3 dl mælk
2 dl fuldkornsmajsmel
1 dl majsgryn
2 æg
1 tsk. salt
smagsneutral olie til stegning

TIL SERVERING

1 dåse sorte bønner
1 bakke blandet salat
1-2 modne avocadoer
1 dl cremefraiche 18 %

Opskrift - sådan laver du mexicanske majspandekager med kylling 

1. MAJSPANDEKAGER: Pisk mælk, majsmel, majsgryn, æg og salt med en elpisker eller stavblender til en jævn dej i en skål. Opvarm en smule olie på en mellemstor pande, og hæld lidt dej på panden. Vend pandekagen, når den er gylden på den ene side, og steg den færdig på den anden side. Steg i alt 8 pandekager. Husk løbende at røre rundt i skålen med dej, så majsgrynene ikke samler sig i bunden.

2. Læg kyllingekødet i en skål, og vend det sammen med alle krydderierne. Steg kyllingekødet i olie på en pande, til det er gennemstegt. Tag panden af varmen, og vend revet cheddar i, så det smelter.
 
3. SERVERING: Skyl de sorte bønner i en sigte, og lad dem dryppe af. Skyl og pluk salaten. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Anret bønner, salat, krydret kylling, avocado og cremefraiche i forskellige skåle, så hver især selv kan anrette fyldet oven på sin pandekage ved bordet.