Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef
Hovedretter

Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef

Begynd weekenden med et mexicansk festmåltid. Med oksemørbrad tager det kun en time at lave pulled beef – aye caramba! Her får du opskriften på mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g oksemørbrad
2 tsk. røget paprika
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. salt
friskkværnet peber
smør til stegning
6 dl oksebouillon
1 spsk. ahornsirup
2 spsk. æblecidereddike

AVOCADO-RIS

3 dl brune ris
2 modne avocadoer
1 stort bundt koriander
2 fed hvidløg
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber

FYLD

1 dåse sorte bønner
1 icebergsalat
cremefraiche 18 %
frisk koriander
1 limefrugt

Opskrift - sådan laver du mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef 

 
1. Puds oksemørbraden fri for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i din gryde. Gnub kødet grundigt med røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, salt og peber. Brun mørbraden i smør i gryden. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Lad kødet simre i gryden i 1 time under låg.
 
2. AVOCADO-RIS: Kog ris efter anvisningen på pakken. Halvér avocadoer, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mos finthakket koriander og presset hvidløg sammen med avocadokødet. Bland de kogte ris i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og peber.
 
3. Læg mørbraden på et skærebræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Smag saucen i gryden til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og læg kødet tilbage i gryden. Lad det simre i 10 minutter.
 
4. FYLD: Skyl og afdryp sorte bønner i en sigte. Snit iceberg i tynde strimler. Fyld portionsskåle med avocado-ris, pulled beef, sorte bønner og iceberg, og top med cremefraiche, koriander og limefrugt skåret i både.
 
TIP: Du kan også bruge den lækre pulled beef i en god sandwich.
 
Læs mere om: