Massaman chicken curry
Mad

Massaman chicken curry

24. januar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Massaman er en mild og cremet thailandsk curry. Den laves oftest med kylling, men du kan også bruge lam eller tofu. Her får du opskriften på massaman chicken curry
30 min4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. kokosolie (eller anden olie til stegning)
  • 2 spsk. gul karrypasta
  • 1 rødløg
  • ½ kg kartofler
  • ½ kg søde kartofler
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. kokossukker (eller anden type sukker)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 50 g saltede peanuts
  • ½ bundt frisk koriander

TILBEHØR

  • 4 dl brune ris

Massaman chicken curry

  1. Kog ris efter anvisningen på pakken.
  2. Skær kyllingefileterne i tern, og brun dem i olie og karrypasta i en gryde.
  3. Pil rødløget, skær det i tynde skiver, og lad det stege med i gryden.
  4. Skrub eller skræl kartofler og søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Lad dem stege med i gryden i et par minutter.
  5. Tilsæt kokosmælk, og lad retten simre i 15 minutter, til kartoflerne er møre.
  6. Smag curryen til med sukker og fiskesauce, og servér med kogte ris, peanuts og koriander.

Læs også