Marineret tofu med selleri og avokadomos
Hovedretter

Marineret tofu med selleri og avokadomos

Sæt tænderne i stegt tofu, sprøde selleri og lækker, blød avokadomos. Her får du opskriften på marineret tofu med selleri og avokadomos

Tid i alt: 1 t
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

2 tykke skiver knoldselleri (ca. 400 g)
1 spsk. olie
1 tsk. Provencekrydderi
salt og peber

AVOKADOMOS

1 avokado
1-2 fed hvidløg
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
1-2 spsk. citronsaft
salt og peber

ANDET

200 g marineret tofu
1 tsk. olie
2 skiver fuldkornstoast
20 g soltørret tomat

PYNT

hindbær
oregano
stedmoderblomster

Opskrift - sådan laver du marineret tofu med selleri og avokadomos 

 
1. Skær sellerien i skiver, pensl dem med olie og krydr med Provencekrydderi, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller til de er møre.
 
2. Mos avokadokødet med en gaffel, og rør det sammen med knust hvidløg, fraiche og citronsaft. Smag til med salt og peber.
 
3. Skær tofu i tern, og rist dem sprøde i lidt olie på en pande. Skær toastbrødene i tern, og rist dem sprøde i ovnen ved siden af selleriskiverne. Vend dem undervejs. 
 
4. Anret selleriskiverne med avokado, tofu, brødtern og hakket soltørret tomat. Pynt med hindbær, frisk oregano og stedmoderblomster.
 
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Selleri, tomat
HÅNDFULD 3: Tofu
HÅNDFULD 4: Toastbrød, hindbær
FEDT: Olie, avokado
MÆLKEDRESSING: Fraiche
SMAGSGIVERE: Provencekrydderi, salt, peber, hvidløg, citronsaft, oregano
595 kcal – Fedt 32 g – Protein 26 g – Kulhydrat 47 g – Kostfiber 12,1 g
 
TIP: Kom lidt chili i avokadomosen.  Rist brødene i hele skiver. Gnid dem med hvidløg – og skær dem derefter i tern. Pynt med spiselige blomster.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hokkaidogryde – Få opskriften her

Onsdag: Torsk i fad – Få opskriften her

Torsdag: Musaka med oksekød, sød kartoffel og aubergine – Få opskriften her

Fredag: Mulligatawny-suppe – Få opskriften her

 

 

 

Læs mere om: