Marineret tofu med selleri og avokadomos
Mad

Marineret tofu med selleri og avokadomos

10. januar 2019
af Suzy Wengel
Foto: Skovdal Nordic
Sæt tænderne i stegt tofu, sprøde selleri og lækker, blød avokadomos. Her får du opskriften på marineret tofu med selleri og avokadomos
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 tykke skiver knoldselleri (ca. 400 g)
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. Provencekrydderi
  • salt og peber

AVOKADOMOS

  • 1 avokado
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. fraiche, maks. 9 %
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

ANDET

  • 200 g marineret tofu
  • 1 tsk. olie
  • 2 skiver fuldkornstoast
  • 20 g soltørret tomat

PYNT

  • hindbær
  • oregano
  • stedmoderblomster

Opskrift - sådan laver du marineret tofu med selleri og avokadomos

1. Skær sellerien i skiver, pensl dem med olie og krydr med Provencekrydderi, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller til de er møre. 2. Mos avokadokødet med en gaffel, og rør det sammen med knust hvidløg, fraiche og citronsaft. Smag til med salt og peber. 3. Skær tofu i tern, og rist dem sprøde i lidt olie på en pande. Skær toastbrødene i tern, og rist dem sprøde i ovnen ved siden af selleriskiverne. Vend dem undervejs. 4. Anret selleriskiverne med avokado, tofu, brødtern og hakket soltørret tomat. Pynt med hindbær, frisk oregano og stedmoderblomster. FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN HÅNDFULD 1 (+2): Selleri, tomatHÅNDFULD 3: TofuHÅNDFULD 4: Toastbrød, hindbærFEDT: Olie, avokadoMÆLKEDRESSING: FraicheSMAGSGIVERE: Provencekrydderi, salt, peber, hvidløg, citronsaft, oregano595 kcal – Fedt 32 g – Protein 26 g – Kulhydrat 47 g – Kostfiber 12,1 g TIP: Kom lidt chili i avokadomosen. Rist brødene i hele skiver. Gnid dem med hvidløg – og skær dem derefter i tern. Pynt med spiselige blomster. Læs mere om Sense her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også