Hovedretter

Marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler

Madplan for uge 25: Ugens mandagsopskrift er marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler. Få opskriften her

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingebryster

MARINADE

4 spsk. honning
4 spsk. sojasauce
2 spsk. solsikkeolie
salt og friskkværnet peber

KRYDREDE MANDLER

100 g mandler
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
3 spsk. honning
1 spsk. solsikkeolie

SPIDSKÅLSSALAT

½ spidskål
4 gulerødder
3 spsk. æbleeddike
6 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

4 dl ris
½ agurk
evt. frisk kørvel

 

Opskrift - sådan laver du marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler

 
1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad.
 
2. Marinade: Smelt honning i en gryde sammen med soja-sauce, olie, salt og peber. Hæld blandingen over kyllingebrysterne, og steg dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
 
3. Krydrede mandler: Rist mandler og krydderier på en pande, til de begynder at dufte. Tilsæt honning og olie, og rist, til mandlerne er dækket med honning. Lad dem afkøle på et ark bagepapir.
 
4. Spidskålssalat: Snit spidskål helt fint. Skræl og riv gulerødder i tynde strimler på et rivejern eller mandolinjern. Bland spidskål og gulerødder, og vend æbleeddike og olivenolie i. Drys de krydrede mandler udover.
 
5. Kog ris efter anvisningen på pakken. Skyl agurken, riv den i strimler på et rive- eller mandolinjern, og fordel dem oven på risene. Pynt evt. kyllingen med kørvel, og servér med spidskålssalat og ris.