Hovedretter

Madplan: Suppe, muslinger og bøffer

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie, hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter og bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

FEMINAs madplan i denne uge byder på

 

Mandag: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie - Få opskriften her

Onsdag: Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter - Få opskriften her

Torsdag: Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner - Få opskriften her

Fredag: Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager - Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

Kød og fisk
4 hele kyllingelår (over- og underlår)
3½ kg blåmuslinger
500 g hakket kalkunkød
4 oksebøffer, f.eks. ribeye
 
Frugt og grøntsager
2 squash
1 aubergine
1 spidskål, rød eller grøn
4 modne avocadoer
250 g små tomater
250 g friske hvide bønner
400 g kartofler
3 porrer
7 gulerødder
200 g frisk babyspinat
4-6 friske figner
1 citron
1 frisk rød chili
1 løg
1 rødløg
2 forårsløg
2 skalotteløg
1 hvidløg
1 stort bundt salvie
1 stort bundt oregano
1 bundt bredbladet persille
 
Ferskvarer og kolonial
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. tahin (sesampasta)
2 spsk. sesamfrø
1½ spsk. tørrede chiliflager
2 spsk. knust spidskommen
200 g jasminris
1 dåse hvide bønner (400 g)
2 dåser flåede, hakkede tomater (800 g i alt)
1½ l grøntsagsbouillon
3 dl hønsebouillon
4 dl olivenolie
4 dl hvidvin
2 grovbrød
 
Du skal også bruge
salt og friskkværnet peber
3 spsk. rasp
1 spsk. smør
trægrillspyd