Hovedretter

Madplan: Sund og slank uden kur - uge 1

Denne uges madplan er udarbejdet af Christian Bitz. Han har lavet 5 superlæker retter, der booster din sundhed og slanker. Du skal bl.a. have svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash, savojkåls-wraps med laks og edamamebønner og ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat. Få alle opskrifterne her

Kære læser
Med min madplan til hele ugen får du superlækre retter, der booster din sundhed og slanker, og du kan servere retterne for hele familien, evt. med lidt brød til som ekstra tilbehør til dem, som ikke har brug for at gå ned i vægt. Masser af proteiner og grøntsager giver god mæthed og fylder dine depoter op med sunde vitaminer. 
God fornøjelse – og god appetit!
Christian Bitz

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god og sund mad på bordet hver dag ugen igennem

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

FEMINAs madplan i denne uge byder på

Mandag: Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner - Få opskriften her

Torsdag: Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat - Få opskriften her

Fredag: Bagt Kyllingebryst og spinatsalat med syltet ingefær - Få opskriften her

 

3 slankende råd fra Christian Bitz

 
1. Spis proteinrige måltider (f.eks. fjerkræ, fisk, æg, bælgfrugter, mejeriprodukter og kød), godt med grøntsager og færre kulhydrater (f.eks. ris, pasta, brød, kartofler).
 
2. Spis mindre portioner. Måltiderne er udviklet, så de mætter godt og længe. Øs derfor lidt mindre op på din tallerken, og spis kun én portion. Mæthedsfornem-melsen skal nok komme.

3. Det er ikke nødvendigt at tælle kalorier eller veje maden. Du skal bare være opmærksom på de to ovenstående principper.

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

Kød og fisk
800 g svinemørbrad
600-800 g fersk laks uden skind
4 kyllingebrystfileter a 140 g
4 ribeyebøffer a 250 g
 
Frugt og grøntsager
1 butternutsquash
700 g knoldselleri
500 g blomkål
250 g grønkål 
200 g rødkål
200 g frisk grønkål
200 g babyspinat 
200 g edamamebønner uden bælg fra frost
4 store savojkålblade
3 citroner
3 limefrugter
2 æbler
2 skalotteløg
1 rødløg
6 fed hvidløg
1 agurk
1 bundt bredbladet persille 
¼ bundt rosmarin
½ bundt koriander
 
Ferskvarer og kolonial
25 g parmesan
2 æg
2 skiver rugbrød
300 g basmatiris
2 dåser hakkede tomater (800 g)
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 dåse butterbeans (400 g)
1 l grøntsagsbouillon
3 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. herbes de provence
2 spsk. syltet ingefær i sukkerlage
100 g semidried tomater
4 spsk. kapers
100 g sesamfrø
50 g cashewnødder
50 g hasselnødder
3 spsk. sojasauce
1 spsk. risvinseddike
 
Du skal også bruge
salt og friskkværnet peber 
havsalt
4 dl olivenolie 
4 spsk. sesamolie 
3 spsk. honning
2 spsk. balsamicoeddike