Mac and cheese med grønkål
Hovedretter

Mac and cheese med grønkål

Med en stor håndfuld frisk grønkål bliver den amerikanske middagsklassiker lidt grønnere. Her får du opskriften på mac and cheese med grønkål

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

300 g makaroni
1 løg
1 spsk. smør til stegning
5 store stilke frisk grønkål
125 g frisk mozzarella
1 bundt salvie
50 g valnøddekerner

RICOTTASAUCE

250 g ricotta
2 dl mælk
50 g parmesan
1 knsp. friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du mac and cheese med grønkål 

 
1. Kog makaroni efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad makaronien køle let af. Pil og hak løget fint. Steg det let i smør på en stor pande. Skyl og riv grønkålsbladene fra stilkene, og tilsæt. Vend rundt, til grønkålen falder sammen, og tag panden af varmen.
 
2. RICOTTASAUCE: Rør ricotta, mælk og fintrevet parmesan sammen i en skål. Vend løg og grønkål fra panden i saucen, og smag til med muskatnød, salt og peber.
 
3. Vend den kogte makaroni i saucen. Fordel det i et smurt ovnfast fad. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel på toppen. Drys med salvieblade og valnødder, og bag retten i ovnen i 20 minutter, til overfladen er gylden. Servér retten direkte fra fadet.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks og linsesalat med fennikel – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllinge-rugkernesalat med ost og vaniljedressing – Få opskriften her

Onsdag: Medister med blomkålskartoffelmos – Få opskriften her

Fredag: Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips – Få opskriften her