Lun linsesalat med baconviklet avocado og figner
Hovedretter

Lun linsesalat med baconviklet avocado og figner

Bacon smager altid godt og avocadoer smager ekstra skønt, når de er viklet ind i sprød bacon. Her får du opskriften på lun linsesalat med baconviklet avocado og figner

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 dl belugalinser
1 fed hvidløg
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

BACONVIKLET AVOCADO

2 modne avocadoer
150 g bacon i skiver

MOZZARELLA-TOPPING

1 rødløg
150 g frisk babyspinat
125 g bøffelmozzarella
4 friske figner

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med baconviklet avocado og figner 

 
1. Kog linserne i en gryde efter anvisningen på pakken, til alt vandet er fordampet. Pil og pres hvidløg. Tag gryden af varmen, og vend hvidløg, sirup, balsamico og olie i linserne. Smag til med salt og peber, og lad linsesalaten køle let af.
 
2. BACONVIKLET AVOCADO: Tænd ovnen på 180°. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær hver avodaco i ca. 8 både. Vikl 1 stykke bacon omkring hver båd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
 
3. MOZZARELLA-TOPPING: Pil rødløg, og skær det i tynde både. Skyl spinat. Bland linser, rødløgsbåde og spinat på et stort fad. Afdryp mozzarellaen. Skyl og skær fignerne i både, og top linsesalaten med figner, mozzarella revet i mindre stykker og baconviklet avocado.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto – Få opskriften her

Onsdag: Grillet kylling og pastasalat med bagte tomater – Få opskriften her

Torsdag: Friske forårsruller med krebsehaler – Få opskriften her

Fredag: Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing – Få opskriften her