Hovedretter

Lasagne med squash og aubergine

Et lidt lettere alternativ til den traditionelle lasagne. Bechamelsaucen er udeladt, og nogle af lasagnepladerne er skiftet ud med squash og aubergine. Her får du opskriften på lasagne med squash og aubergine

Lasagne med squash og aubergine til 4 personer

Tid: 50 minutter. Ovntid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL LASAGNE
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
4 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
4 dl oksebouillon
1 aubergine
1 squash
1 pakke friske lasagneplader
200 g revet mozzarella
1 ovnfast fad, 20 x 20 cm
lidt olie til fadet
 
TOMATSALAT
400 g små tomater
1 salatløg
50 g parmesan
4 stilke bredbladet persille
olivenolie
 
 

Opskrift - sådan laver du lasagne med squash og aubergine 

 
1. Lasagne: Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem i olie i en gryde sammen med kødet. Krydr med oregano, salt og peber. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad retten simre i 30 minutter.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver på langs. Smør det ovnfaste fad med olie. Læg skiver af aubergine og squash i bunden. Læg et lag kødsauce ovenpå og derefter et lag lasagneplader. Gentag, til det hele er brugt, og drys med revet mozarella. Bag lasagnen i ovnen ved 180° i ca. 25 minutter.
 
2. Tomatsalat: Skyl og halvér tomaterne. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Høvl parmesan i flager. Skyl og pluk persille. Vend det hele sammen, og dryp med olie. Servér som tilbehør til lasagnen.