lammekoteletter
Mad

Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater

24. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lammekoteletter er perfekt, når du gerne vil have lækkert kød i en fart, for det kræver ikke lang marinering eller tilberedning. Her får du opskriften på lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 lammekoteletter
  • 1 spsk. gyros-krydderi
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

SEMIDRIED TOMATER

  • 250 g cherrytomater
  • ½ spsk. olivenolie
  • salt

KIKÆRTESALAT

  • 2 dåser kikærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g halloumi (grillost)
  • lidt olie til stegning
  • semidried tomater (se ovenfor)
  • 1 glas sorte oliven, f.eks. kalamata-oliven
  • friske ærteskud

1. SEMIDRIED TOMATER: Tænd ovnen på 150°. Halvér tomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, indtil de er dejligt rynkede.

2. Krydr lammekoteletterne med gyros-krydderi, salt og peber. Steg dem i smør på en pande i ca. 8 minutter på hver side.

3. KIKÆRTESALAT: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Bland dem med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skær halloumien i skiver, og kværn salt og peber over. Steg hallomiskiverne i en smule olie på en (grill)pande, indtil de er flot gyldne. Fordel kikærterne på et salatfad, og top med halloumi, semidried tomater, oliven og ærteskud. Servér til lammekoteletterne.

TIP: Bland dit eget gyros-krydderi af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også