Hovedretter

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat

I denne uge har vi skruet lidt op på madbudgettet og lavet 5 hverdagsretter med fine fornemmelser. Her får du opskriften på lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat til 4 personer

Lammekoteletter med ben kaldes også lammechops. Brug gerne benet som håndtag, når de skal spises!

DET SKAL DU BRUGE

LAMMEKOTELETTER
8 lammekoteletter med ben
solsikkeolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
KRYDRET KIKÆRTEMOS
150 g tørrede kikærter
1 dl kogevand fra kikærterne
1 fed hvidløg
2 spsk. tahin
2 spsk. citronsaft
1 dl olivenolie
1 frisk rød chili
1 spsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
 
TOMATSALAT
8 store tomater
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
saft af ¼ citron
1 kugle frisk mozzarella
4 spsk. friskhakket mynte
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
evt. fladbrød
 

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat

 
Krydret kikærtemos: Udblød kikærterne i 10-12 timer eller natten over i en skål med rigeligt vand. Skyl kikærterne, og kog dem møre i nyt vand i ca. 1 time (gem 1 dl af kogevandet). Blend de afkølede kikærter i en foodprocessor eller med en stavblender. Pil hvidløget. Tilsæt kogevand, hvidløg, tahin, citronsaft, olie, chili og krydderier. Blend mosen, til den har en fin og jævn konsistens. Justér evt. konsistensen med lidt olivenolie.
 
Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hæld olie og citronsaft over. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Krydr med mynte, salt og peber.
 
Lammekoteletter: Steg lammekoteletter på en tør, varm (grill)pande med fedtkanten nedad, til kanten er gylden. Hæld lidt solsikkeolie på panden, og steg dem i 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér lammekoteletter med tomatsalat, kikærtemos og evt. lunede fladbrød.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie – Få opskriften her

Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler – Få opskriften her