Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing
Mad

Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing

5. juli 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Servér saftige kebabspyd med en ny og krydret udgave af den velkendte råkostsalat. Husk at lægge kødet i marinaden, før du tager på arbejde om morgenen – eller måske allerede aftenen før. Her får du opskriften på lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g lammekød i tern
  • 8 grillspyd

KRYDDERMARINADE

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber

GULERODSSALAT

  • ½ kg gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl tahin
  • 1 tsk. honning
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. ½ dl vand
  • 100 g tørrede dadler
  • 50 g pinjekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille

TIL SERVERING

  • 4 fladbrød

Opskrift - sådan laver du lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing

HUSK! Læg kødet i marinaden, før du tager på arbejde om morgenen – eller måske allerede aftenen før. 1. KRYDDERMARINADE: Bland alle ingredienser i en skål. Vend lammekødet i marinaden, og stil den på køl i mindst 6 timer (og gerne natten over). 2. GULERODSSALAT: Skræl og riv gulerødderne groft. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig. Vend de revne gulerødder i. Skær dadlerne i skiver, rist pinjekernerne let på en tør pande, og skyl og hak persillen fint. Drys det over salaten. 3. Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande. 4. SERVERING: Anret grillspyddene på et bræt, og servér med gulerodssalat og lunede fladbrød. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også