Mad
24. februar 2022

Lammeburger med hummus og stegt aubergine

En anderledes burger med inspiration fra det græske køkken. Her får du opskriften på lammeburger med hummus og stegt aubergine
Af: Marie Melchior
lammeburger

Foto: Line Falck

En anderledes burger med inspiration fra det græske køkken. Her får du opskriften på lammeburger med hummus og stegt aubergine
4 personer
Tid i alt 25 min

LAMMEBURGER

  • 400 g lammeculotte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt mynte
  • 4 spsk. olivenolie til stegning

STEGT AUBERGINE

  • 1 aubergine
  • 5 spsk. olivenolie til stegning

HUMMUS MED LIME

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. salt
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. tahin
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 100 g frisk babyspinat
  • 4 burgerboller
  • evt. lidt mynte
Annonce

1. Skær lammekødet i tern. Pil og hak hvidløg. Hak mynte, og bland det med hvidløg og olie. Vend kødet i krydderolien, og steg det på en pande i 7-8 minutter. Læg det til side.

2. Stegt aubergine: Skyl auberginen, og skær den i skiver. Steg dem i olie på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.

3. Hummus med lime: Hæld væden fra kikærterne, og blend dem i en minihakker med salt, limesaft, tahin og spidskommen til en cremet hummus. Justér evt. konsistensen med vand. Rør olie i, og smag til med salt og limesaft.

4. Servering af lammeburger: Skyl tomater, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl og tør spinat. Lun bollerne i ovnen. Flæk bollerne, og saml dem med hummus, tomat, aubergine, løg, spinat, lammekød og evt. mynte.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Mandag: Bagt laks med ingefær og quinoasalat - Få opskriften her

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.