Hovedretter

Kyllingesuppe med tortellini

Den cremede kyllingesuppe er lige, hvad man har lyst til på kolde, blæsende dage. Her får du opskriften på kyllingesuppe med tortellini.

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kyllingebrystfilet
1 l grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
2 porrer
1 spsk. olivenolie til stegning
4 stilke bladselleri
2 pastinakker
3 store gulerødder
250 g frisk tortellini
250 g frisk spinat
300 g ærter fra frost
1 dl piskefløde
1 citron
Salt og peber

Til servering:

1 håndfuld kruspersille
30 g parmesan
1 flute
 
 

Opskrift - sådan laver du kyllingesuppe med tortellini

Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde. Lad det simre svagt under låg i 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Tag kødet op, og riv det i mindre stykker. Gem bouillonen.
 
Pil og pres hvidløg. Rens porrer, skær bunden og de grønne blade fra, og skær porrerne i skiver. Steg hvidløg og porrer i olivenolie i en stor gryde. Rens bladselleri, og skær den i skiver. Skrub eller skræl pastinakker og gulerødder, og skær dem i tern. Vend bladselleri, pastinakker og gulerødder i gryden, og lad dem stege med i et par minutter. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden.
 
Lad suppen koge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Lad tortellini koge med i gryden de sidste 5 minutter.
 
Skyl spinaten. Rør spinat, frosne ærter og trevlet kylling i gryden.
 
Lad suppen simre, til spinaten falder sammen, og ærterne er tøet op. Smag til med fløde, citronsaft, salt og peber. Servér med persille, friskhøvlet parmesan og flute.