Hovedretter

Kyllingelår med rød waldorfsalat

Waldorfsalat er en klassiker i det danske køkken, som her serveres i en rød version med spidskål. Salaten passer godt til både and, kylling og svinekød. Her får du opskriften på kyllingelår med rød waldorfsalat.

Tilberedelsestid: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 hele kyllingelår
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Rød waldorfsalat:

½ rød spidskål
2 æbler
4 stilke bladselleri
20 g blå vindruer
100 g valnøddekerner

Dressing:

½ dl mayonnaise
1 dl cremefraiche 18 %
½ spsk. flydende honing
¾ tsk. Dijonsennep
Salt og peber

Til servering:

1 groft brød

Opskrift – sådan laver du kyllingelår med rød waldorfsalat

Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfad. Dryp olivenolie over, og drys med salt og peber. Steg dem i ovnen i ca. 40 minutter, til skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.

Rød waldorfsalat:
Skyl spidskål, og skær den i grove strimler. Skyl æblerne, og skær dem i tern uden kernehus. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Skyl og halvér vindruerne. Hak valnødderne groft.

Dressing:
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskål, æbler, bladselleri, vindruer og valnødder, og anret den i en skål.

Servering:
Servér salaten med kyllingelår og groft brød.

Tip:
Vil du lave en lidt lettere version af salaten, kan cremefraiche udskiftes med græsk yoghurt eller skyr.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan – få opskriften her

Onsdag: Glaseret laks med ris, grønkål og avocado – få opskriften her

Torsdag: Små tærter med græskar, feta og bacon – få opskriften her

Fredag: Farsbrød med æbler, svesker og kålsalat – få opskriften her