Kyllingelår med peberfrugt-caprese
Mad

Kyllingelår med peberfrugt-caprese

17. oktober 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Udskift tomaterne i din capresesalat med bagte peberfrugter for en anderledes og fyldig smag. Her får du opskriften på kyllingelår med peberfrugt-caprese.
35 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt og peber

Peberfrugt-caprese:

  • 4 røde peberfrugter
  • 1 dåse artiskokhjerter i vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 frisk mozzarellakugle
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Tilbehør:

  • 4 dl speltkerner

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med peberfrugtcaprese

  1. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingelårene med olivenolie, timian, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kyllingelårene er gennemstegt.
  2. Tilbehør: Kog speltkernerne efter anvisningen på posen.
  3. Peberfrugt-caprese: Rens peberfrugterne, og skær dem i kvarte. Hæld lagen fra artiskokhjerterne, og halvér dem.
  4. Fordel peberfrugter og artiskokhjerter på en bageplade med bagepapir. Vend dem med halvdelen af olien, og krydr med salt og peber. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter (sammen med kyllingen), til peberfrugterne er møre og let gyldne.
  5. Fordel peberfrugt og artiskokhjerter på et fad, og riv mozzarella over i mindre stykker. Dryp med resten af olien og balsamico, og pynt med basilikum. Servér kyllingelår med speltkerner og peberfrugt-caprese.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også