Hovedretter

Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat

Brug en klassisk thailandsk satay-marinade til at krydre de små, saftige kyllingefrikadeller. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat

Forberedelsestid: 1 t
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket kyllingekød
2 spsk. kokosmælk
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. karry
3 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg

MANGOSALAT

1 mango
1 rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
1 dl risvinseddike
½ tsk. salt

PEANUTBUTTERSAUCE

2 dl kokosmælk
4 spsk. peanutbutter
2 tsk. rød karrypasta
½ lime
2 spsk. fiskesauce

TILBEHØR

4 dl jasminris

Opskrift - sådan laver du kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat 

 
1. Rør kyllingekød, kokosmælk, fiskesauce og karry sammen i en skål. Riv ingefær fint. Pil og pres hvidløg. Rør begge dele i farsen, og stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. Mangosalat: Skræl mango, og skær den i tern. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft. Rør eddike og salt sammen i en skål. Tilsæt mangotern, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
 
3. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
4. Form små frikadeller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
 
5. Peanutbuttersauce: Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen op til kogepunktet under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger. Smag til, og servér til kyllingefrikadeller, mangosalat og ris.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskefingre med pomfritter og hjemmelavet remoulade - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med svampe og italiensk pølse - Få opskriften her

Torsdag: Grønne kikærtefladbrød med salat og feta - Få opskriften her

Fredag: Forårsruller med svampe og svinekød - Få opskriften her