Hovedretter

Kylling med whisky, druer og vanilje

Let, lys og raffineret ret med kylling. Saucen får en helt skøn smag og er cremet og på samme tid let. Køb en god kvalitet kylling, og skær den ud selv i ikke for store stykker




Opskriften passer til en almindelig frisk kylling på ca. 1 kg, men kan nemt fordobles

(4 personer)
1 god kylling på ca. 1 kg, parteret i 8 stykker
2-3 spsk. hvedemel
salt og kværnet peber
60 g bacon i små terninger/strimler
1 løg, halveret og i tynde skiver
2 fed hvidløg i kvarter
2 spsk. olie
2 spsk. whisky
2 vaniljestænger, bælg og korn
1½ dl cremefraiche 18 %
1 tsk. majsstivelse
ca. 150-200 g grønne stenfri druer i halve
2½ dl tør hvidvin
2½ dl hønsebouillon/fond
1 bdt. forårsløg, snittet groft

TILBEHØR:
ris, bulgur eller små fine faste kartofler, dampede grønne bønner

Klip eller skær kyllingen i pæne stykker. Hug det yderste af vinger og lårben. Vend stykkerne i mel, salt og peber.
Gør de øvrige ting klar: Skrab kornene ud af vaniljestængerne, og rør dem med cremefraiche og majsstivelse. Klip bælgene i 2-3 stykker.
Brun kyllingen godt på alle sider i en dyb pande eller bred gryde. Tag den op. Svits bacon, løg og hvidløg, uden at det tager farve. Lun imens whiskyen i en lille gryde. Læg kyllingen tilbage i gryden, og hæld whisky over. Flambér med det samme, men husk at slukke emhætten først! Kom vin, bouillon og vaniljestænger ved, og kog det lidt ind. Lad retten simre under låg i ca. 30-40 minutter, til kødet er gennemstegt. Tag evt. stykkerne op, og lav saucen færdig: Kom forårsløgene i. Rør cremefraichen i, og lad den jævne retten. Vend druerne i, og smag til. Hæld saucen over kyllingen, eller læg stykkerne tilbage i saucen, så de kan varmes igennem.

Prøv også: Fyldte kyllingelår med timian og tomat>>

Læs mere om: