Kylling korma med basmatiris
Hovedretter

Kylling korma med basmatiris

Korma er en indisk klassiker, der heldigvis er supernem at lave selv. Husk at lade kyllingekødet marinere længe (8-24 timer), så det bliver mørt og smagfuldt. Her får du opskriften på kylling korma med basmatiris

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kylling i strimler
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
2 spsk. olivenolie
1 dl yoghurt naturel 3,5 %
1 limefrugt
2 spsk. garam masala
1 spsk. karry
salt og peber

SAUCE

1 stort løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. garam masala
1 dåse kokosmælk
2 spsk. koncentreret tomatpuré
salt og peber

TILBEHØR:

4 dl basmatiris
20 g mandelflager
1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du kylling korma med basmatiris 

 
1. Læg kyllingekødet i en skål eller frysepose. Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør hvidløg og ingefær sammen med olie, yoghurt, friskpresset limesaft og krydderier. Vend kyllingekødet i marinaden, og lad det marinere 8-24 timer i køleskabet.
 
2. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
3. SAUCE: Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg dem i olie i en gryde, til løgene bliver klare. Tilsæt marineret kylling, og lad det stege, til kødet er brunet. Krydr med garam masala, og vend rundt. Tilsæt kokosmælk og tomatpuré, og bring blandingen i kog. Lad retten simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Servér med ris, og drys med mandelflager og koriander.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet kuller i fad med krydderurtekartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte portobellosvampe med bønnesalat - Få opskriften her

Onsdag: Grøn risotto med bacon - Få opskriften her

Fredag: Hotdogs med rødløgsrelish - Få opskriften her

 

 

Læs mere om: